Bookmaker Bet365.com Bonus The best odds.

Full premium theme for CMS

Domotica

Блогът Web EKM Blog очаквайте скоро..

Domotica is een communicatie middel voor het elektronisch koppelen van verlichting, verwarming, beveiliging, elektrische apparaten, etc. Met behulp van dit systeem kunt u zorgen dat energie efficiënt word gebruikt en zo bespaart u weer in de energiekosten en bent u ook nog eens goed bezig voor het milieu.
Het systeem kan zo ingesteld worden dat als de laatste persoon het huis of kantoor verlaat, alle apparaten automatisch uitgezet worden, de verwarming lager wordt gezet, de beveiliging ingeschakeld wordt en zo natuurlijk ook het stroomverbruik gelijk afneemt. Kortom alles is mogelijk met domotica. Neem contact met ons om te kijken wat u kunt aanleggen in huis of op kantoor.
Tegenwoordig is technologische ondersteuning in de woon- en werkomgeving van steeds groter belang. Vele vormen van nieuwe technologie doen momenteel hun intrede. U wilt niet alleen meer wooncomfort, maar u wilt zich ook veilig voelen. Vanuit de doelgroep ouderen is er tevens behoefte aan technische ondersteuning. Zo is langer zelfstandig blijven wonen voor ouderen en gehandicapten mogelijk. En ook vanuit de werkomgeving komen steeds vaker bepaalde wensen en behoeften naar voren. Onze Domotica-divisie is gespecialiseerd in het ontwerpen, adviseren, plaatsen en onderhouden van de toepassingen op dit gebied.
Domotica is het gebruik van informatica en telematica in en rondom de woning ten behoeve van veiligheid, comfort, energiebesparing, elektronische dienstverlening, verzorging aan huis en de aanpassing aan de individuele behoefte van de bewoner. Met behulp van een digitale buslijn is het mogelijk alle intelligente systemen in huis centraal te verbinden, zodat deze met elkaar kunnen communiceren. Dit geeft tevens het vernieuwende aspect van deze technologie weer. Het voordeel voor u als consument? Meer wooncomfort, efficiency, gemak en vrijheid. Maar ook oplossingen voor de zorgsector, meer zekerheid en energiebesparing.

EIB
Het concept op het gebied van domotica dat wij installeren en integreren, is gebaseerd op de Europese Installatie Bus-standaard (EIB). Dit is een wereldwijd erkende standaard, die door meer dan honderd fabrikanten wereldwijd wordt ondersteund. Wij rechtstreeks samen met de diverse leveranciers.

Veiligheid
Het aan elkaar koppelen van verschillende systemen zoals inbraakalarm, rookmelder en video-intercom verhoogt de veiligheid in huis. Maar ook de koppeling van apparatuur die in eerste instantie niet is bedoeld voor de veiligheid kan bijdragen aan een verhoging daarvan. Hieronder treft u een aantal voorbeelden van apparatuur die centraal gekoppeld kunnen worden.

Aan-/afwezigheidschakelaar of slaapstandschakelaar
Met deze schakelaar is het mogelijk om via één knop een aantal functies te bedienen. Bijvoorbeeld het in- en uitschakelen van het inbraakalarm, het aan- en uitschakelen van apparatuur of het aan- en uitzetten van verlichting. In de afwezigheids- of slaapstand gaat bijvoorbeeld het inbraakalaram aan en de (meeste) verlichting en elektrische apparatuur gaan uit. Ook gaat de verwarming terug naar een lagere temperatuur. Verlichting en apparatuur blijven niet onnodig branden, waardoor energiebesparing eenvoudig mogelijk is.

Aanwezigheidssimulatie
Gesimuleerde huisbewoning is een verlichtingssysteem dat automatisch op wisselende tijden de verlichting aan- en uitschakelt. Bijvoorbeeld van de hal naar de slaapkamer of van de woonkamer naar de hal en het toilet. Dit geeft een realistischer beeld van bewoning dan het op bepaalde tijden aan- en uitgaan van bijvoorbeeld de verlichting in de woonkamer. Ook (elektrische) rolluiken en gordijnen zijn aan te sluiten op dit systeem.

Elektronische sloten
De deur van de centrale toegang of de eigen deur zijn met behulp van elektronische sloten op afstand te openen. Daarnaast zijn deze sloten ook te combineren met de sociale alarmering. Zodra een alarmsignaal bij de Servicecentrale binnenkomt, wordt het voordeurslot voor een bepaalde tijd gedeblokkeerd zodat hulp- en zorgverleners toegang hebben tot de woning.

Inbraakalarm
Het inbraakalarm is aan te sluiten op de homebus zodat deze bij het verlaten en betreden van de woning automatisch wordt in- en uitgeschakeld.

Rookmelder/ brandalarm
Het is mogelijk om het brand- en rookalarm op de sociale alarmering aan te sluiten. Hierdoor kan de alarmopvolging bij brand geregeld worden. De rookmelders meten tevens de temperatuur. Door het visualiseren van deze waarden kunt u in alle ruimtes de temperatuur aflezen. Afhankelijk van de gemaakte afspraken kan de Servicecentrale actie ondernemen. Ook de verlichting is op dit systeem aan te sluiten, waardoor deze automatisch aangaat en de vluchtroute verlicht wordt.

Comfort
Niet alleen veiligheid maar zeker ook comfort staan centraal in de domoticatoepassingen. Hieronder treft u wederom een aantal voorbeelden van apparatuur die centraal gekoppeld kan worden.

Entertainmentsystemen
Audiovisuele apparatuur maar ook de thuisbioscoop zijn eenvoudig te integreren met bijvoorbeeld de verlichting, zonwering en het telecomsysteem. Zo kunt een film opzetten, terwijl tegelijkertijd de lichten dimmen, de surround sound aangaat, de gordijnen sluiten en de telefoon automatisch overschakelt op het antwoordapparaat.

Automatische Ventilator Badkamer
Hierbij is de algemeen gebruikelijke koppeling van verlichting aan ventilator mogelijk. Ook is het mogelijk een vochtsensor op het ventilatiesysteem aan te sluiten. De ventilator gaat dan aan zodra de luchtvochtigheid te hoog is.

Klimaatbeheersing
Airconditioning en verwarming zijn voor iedere kamer afzonderlijk instelbaar, eventueel gekoppeld aan het seizoen en de buitentemperatuur. Besparing in het stookseizoen en een aangenaam binnenklimaat in de zomer zijn op deze manier mogelijk. Ook het al dan niet telefonisch op afstand bedienen van de verwarming is mogelijk. De bediening van zonwering, airconditioning, rolluiken, ramen, ventilatiesysteem en verlichting kunnen zo ook op elkaar worden afgestemd. Tevens kunt u met de domoticatoepassingen bij klimaatbeheersing uw meterstanden van gas- water- en elektriciteit opnemen.

Zonwering
Het is mogelijk om elektrische rolluiken, jaloezieën en gordijnen aan te sluiten op de omgevingsbesturing. Zo kunt u de gordijnen automatisch openen of sluiten op een door u gewenst tijdstip. De zonwering kan ook op de homebus aangesloten worden. Deze gaat dan automatisch omhoog of omlaag, op basis van zonneschijn en windkracht.

Verlichting
Een bewegingsdetector zorgt ervoor dat het licht automatisch in- en uitschakelt waardoor u flink veel energie bespaart. Zodra u de ruimte verlaat, wordt het licht uitgeschakeld. Maar ook fel licht in de leeshoek, gedimd licht bij de televisie en plaatselijk licht bij de eethoek zijn allemaal te programmeren.
Met één druk op de toets via de afstandsbediening, schakelt u de gewenste verlichting in.
Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een stand "schoonmaken" te programmeren. Bij inschakeling van deze stand worden alle hoeken verlicht. Ook de stand "romantiek" behoort tot de mogelijkheden. Hierbij dimt de verlichting tot de juiste waarden en gaat de voorgeprogrammeerde muziek aan op het juiste volumeniveau.

Zorg
Uiteraard zijn de Veiligheid- en Comforttoepassingen ook voor ouderen geschikt. Maar bij ouderen komt een moment waarop ondersteuning noodzakelijk wordt, zorgverlening is dan ook nodig. Technologie kan een wezenlijke ondersteunende bijdrage leveren aan het behoud van zelfstandig wonen voor ouderen en het leveren van zorg aan ouderen in een woonsituatie.
Domotica maakt zorg op afstand mogelijk. De toepassingen bieden vele mogelijkheden tot ondersteuning. Voor de zorgverlener kunnen domoticatoepassingen bijvoorbeeld bijdragen aan een efficiëntere registratie van de zorg. En servicediensten zijn met behulp van domotica eenvoudig te benaderen. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van toepassingen specifiek gericht op de woonsituatie voor ouderen.

Sociale alarmering
Het sociale alarm is bedoeld om actief te alarmeren, u moet het alarm zelf activeren door op de zender te drukken. Daarnaast bestaat er een sociaal alarmeringssysteem dat passief een alarm geeft als het systeem een valbeweging registreert.

Verlichting
Door verlichting te integreren verhoogt u uw veiligheid. De kans op vallen in niet verlichtte ruimtes is dan aanzienlijk kleiner. En ook energiebesparing is weer een logisch gevolg van de koppeling van de verlichting aan het systeem. Door de koppeling van de buitenverlichting aan de sociale alarmering gaat deze bij een alarmsignaal knipperen, waardoor voor hulpdiensten direct duidelijk is om welk huis het gaat. Via een sensormat op de vloer of een bewegingssensor gaat de oriëntatie- of vloerverlichting automatisch aan op het moment dat u 's nachts uit bed stapt. Deze toepassing is tevens te combineren met het inbraakalarm.

otib    kenteq   Klik op het logo en controleer ons lidmaatschap   sterkin
Klik op het logo en controleer het diploma   LogoKvINL erkendinstallateur   kannegieter   Klik op het logo voor ons certificaat